Rocky vosse

rocky vosse

Wanneer ben ik gaan zingen?

Gewoon voor de fun tijdens een karaoke-avond in ‘de Balken’in Uitgeest. Nou vond ik dit eigenlijk wel heel erg leuk en het publiek reageerde ook heel enthousiast. Mijn vrienden hadden mij ingeschreven voor een zangwedstrijd van Hollands talent in "Bob’s Party Palace" in Uitgeest. Daar zong ik “De vrolijke koster” en “Maria Magdalena”. Maar helaas zat ik niet in de finale omdat ik niet bij de eerste 2 eindigde. Nou geef ik niet gauw op! Dus deed ik in juli mee in Berlikum voor mijn tweede wedstrijd. Dankzij Andre’s “Bloed Zweet en Tranen” werd ik 1ste en zat ik in de finale.

En toen natuurlijk de finale “29 september 2006”! In de megadiscotheek het “Skopje”. Met een bus vol familie en fans naar Beilen. Met 2 liedjes van Peter Beense “De toren” en “Fiesta” werd ik tijdens een pittige finale, met 15 - toch de beste zangers/zangeressen van Nederland, nummer 3. Dit gaf mij de stimulans om door te gaan met zingen! De nieuwe single van Rocky Vosse kwam 26/02/2011 Binnen op Positie 83 in de Dutch Single Top 100 en staat nu op Positie 72 in de lijst. Gaat dus de goede kant op! Op 14 maart j.l. is every body happy nieuw binnengekomen op NR 19 in de NL TOP 30.

In 1974 scoorde Jackpot een hit met het Engelstalige nummer ‘Is everybody happy’. Aanvankelijk was Jackpot een studioformatie, waarbij de nummers werden ingezongen door producer Eddie Ouwens. Ouwens schreef het nummer onder zijn pseudoniem A. Brikoos (hij had net ‘Fly away’ geschreven voor Teach in) samen met Adrianus van Olm. Vanwege het succes van enkele singles, moest Jackpot voor rtv-optredens een gezicht hebben en dat weden leden van de Music strings. In 1991 verwerkte Franky boy de kreet ‘Is everybody happy’ in zijn medley ‘De kretenkraker’.

Ook Rocky Vosse heeft diezelfde kreet + melodie gebruikt voor het nummer ‘Is everybody happy’, waarop verder een Nederlandstalige tekst is gemaakt. Vosse (Uitgeest, 29 oktober 1984), is van beroep vrachtwagenchauffeur en rekent Tom Jones, Peter Beense en André Hazes tot zijn favoriete artiesten. Het zingen begon voor Rocky tijdens een karaoke-avond in ‘de Balken’ in Uitgeest. Het publiek was enthousiast en dat leidde tot deelname aan diverse zangwedstrijden. In 2008 deed hij mee aan ‘De leeuw brult weer’, georganiseerd door Sterren.NL. Dit keer won Rocky en als prijs mocht hij een single opnemen: ‘Donker om me heen’. ‘Is everybody happy’ is inmiddels zijn vijfde single, waarbij als tweede track gekozen is voor zijn vorige single ‘Pretty Belinda’.

Beluister hier everybody happy!!!

Deze artiest wil ik boeken!

nieuwsbrief

 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en
ontvang 1x per kwartaal het laatste nieuws.